Variant 5

VARIANT 5 Orienteering
22Jul/190

Strong Variant 5 at MTB-O champs

🚴‍♂️ СКО "Вариант 5" с 15 медала от Държавното първенство по Коло ориентиране, което се проведе през изминалия уикенд в с. Ново село край Велико Търново. Клубът ни беше представен от 33 състезатели.

🥇🥇В спринтовата дистанция злато спечелиха Емили Алесандрова /Ж14/ и Бетина Бонева /Ж18/. Сребрърни медали заслужиха Рая Дианова /Ж12/, Калоян Петров /М16/ и Марияна Иванова /Ж45/. Бронзов медал спечели Благовеста Пенчева /Ж45/.

🥇В дългата дистанция държавен шампион стана Калоян Петров при М16. Сребърни медали спечелиха Рая Дианова /Ж12/, Джан Ахмедов /М14/, Яна Илиева /Ж16/ и Николай Колев /М21/.

🥇В щафетите СКО "Вариант 5" беше представен от 10 щафети, като 4 от тях спечелиха отличия!Шампионска титла за щафетата в жени 16 в състав: Емили Александрова, Яна Илиева и Ренета Ненкова. Сребърни медали спечели щафетата при мъже 14 в състав: Юлия Георгиева, Виктор Бонев и Джан Ахмедов, а с бронзови медали се окичиха щафетите ни в жени 12 - Таня Георгиева, Мелиса Наумова и Рая Дианова и жени 21 - Десислава Димова, Цвета Илиева и Бетина Бонева!

👏Поздравления за всички състезатели от клуба, които направиха този шампионат по коло ориентиране толкова успешен!

Пълни резултати може да намерите на сайта на БФО: www.orienteering.bg

13May/190

Variant 5 is on top in sprint relay again

През изминалия уикенд край градовете Пещера и Брацигово се проведоха три старта от Държавното първенство - смесена спринтова щафета, средна дистанция и спринт за младежи, девойки, мъже и жени. Организатор на състезанията бяха Българска федерация ориентиране, спортен клуб по ориентиране „Вариант 5“ Търговище, със съдействието на Община Пещера и Община Брацигово.

Вариант 5 е победител в смесената спринт щафета за 6-та поредна година в елитната група

В петък, 10 май, в центъра на град Пещера СКО „Вариант 5“ се окичи с медали от смесената спринтова щафета и в двете възрастови групи! В елитната категория Цвета Илиева, Кирил Николов, Иван Сираков и Мария Дерменджиева спечелиха победата в много оспорвана битка със сребърните медалисти от Компас крос Русе и бронзовите - Младост Благоевград. С тази 6-та поредна победа „Вариант 5“ продължава да е единственият победител в елитната група в тази дистанция от възникването на дисциплината у нас. Вторият ни отбор също се представи изключително добре и се пребори за 4-то място в крайното класиране. В него участие взеха Яна Илиева, Димитър Желязков, Атанас Вълев и Бетина Бонева.

Бронзови медали за СКО "Вариант 5" при 20-годишните

Младежите ни в състав  Емили Александрова, Здравко Овчаров, Калоян Петров и Ренета Ненкова се справиха много добре и спечелиха бронзовите медали. Победители в тази група станаха отбора на Истрос Русе, следвани от Валди София.

В събота, 11 май, в местност Китна Родопа се проведе държавното първенство средна дистанция. Тежък и труден за ориентиране район с много камъни и разнообразна растителност направиха състезанието доста предизвикателно. Иван Сираков и Димитър Желязков от Вариант 5 останаха съответно на 4-то и 6-то място при Мъже елит, където победител стана Ивайло Каменаров от Компас Крос Русе. Яна Илиева се справи много добре с маршрута и зае 4-то място при девойките до 20 години. Кака и – Цвета Илиева, както и Здравко Овчаров заеха 8-мите места съответно при Жени елит и младежите до 20 години.

Иван Сираков с победа в Държавното първенство Спринтова дистанция

В последният ден от програмата на състезанията, неделя, 12 май, в центъра на град Брацигово се проведе и спринтовата дистанция от държавното първенство. Бързи маршрути с някои вариантни отсечки определиха най-добрите състезатели на страната в тази дисциплина. Убедителна титла в мъжкия елит взе Иван Сираков от Вариант 5, второ и трето място останаха за Ивайло Каменаров от Компас Крос Русе и Апостол Атанасов от Трапезица 1954 В.Търново. Димитър Желязков остана на 7-мо място. Цвета Илиева зае престижното 6-то място в женската елитна група. Една от младите надежди на „Вариант 5“ – Емили Александрова се справи отлично по кривите и на места стръмни улици на гр. Брацигово и остана само на секунда от бронзовия медал при 20 годишните девойки, въпреки, че все още е на 14 години.

Рая Дианова победи и в двата старта - купа "Пещера" и купа "Брацигово"

В съпътстващите състезания за купа „Пещера“ и купа „Брацигово“ Рая Дианова беше безапелационна при 12-годишните момичета, а Юлия Георгиева победи при 16-годишните в спринтовата дистанция за купа „Брацигово“.

Юлия Георгиева беше над всички при 16-годишните в спринтовата дистанция за купа "Брацигово"
1Mar/190

Variant 5 wins 8 medals at Ski O

Отборът на Вариант 5 Търговище се завърна с 4 златни, 3 сребърни и 1 бронзов медали от Държавното първенство по ски ориентиране, което се проведе през изминалия уикенд в района на Юндола-Куртово над Велинград.

Антония Григорова и Кирил Николов спечелиха смесената щафета, с която стартира програмата на държавното първенство. След като по време на състезанието имаше обрати, в крайна сметка Дизела успя да спечели зрелищен финален спринт и да изпревари Николай Димитров от СК „Браун тим“, който заедно със Стефания Беломъжева-Димитрова спечелиха сребърните медали. Третото място също беше решено с финален спринт измежду двете щафети на НСА – Сивен – бронзът взеха Ивета Зашева и Борис Йосифов.

Антония Григорова беше безапелационна във всички индивидуални дисциплини и въпреки различните изисквания във всяка една от тях, тя се справи блестящо и спечели три златни медала.

Кирил Николов спечели бронзов медал в дългата дистанция, след като изостана само от Световният шампион Станимир Беломъжев и Николай Димитров. Кирил остана на крачка от медалите в спринтовата и средната дистанции.

Калоян Петров се окичи с три сребърни медала при 16 годишните в индивидуалните дисциплини след като беше изключително стабилен и се справи добре с предизвикателствата на маршрутите.

Пълни резултати може да видите на сайта на Българска федерация ориентиране: www.orienteering.bg