Variant 5

VARIANT 5 Orienteering
29Jul/171

Invitations for coming events of Variant 5


VELIKDEN CUP 2018 - INVITATION in pdf, english
VARIANT 5 DAYS 2018 - INVITATION in pdf, english

6Jun/170

41st Bulgaria Cup, Samokov

41-ва купа България 2017 Самоков

41-вата купа „България“ 2017 се проведе около град Самоков през изминалия уикенд. Организаторите от СКО „НСА – Сивен“ София се бяха постарали с цялостната организация и бяха подготвили три нови и интересни за ориентиране района. В тридневната надпревара взеха участие над 700 състезатели от страната и чужбина, а СКО „Вариант 5“ Търговище беше представен от 45 състезателя. Първи ден състезанието се проведе в района до село Говедарци, а втори и трети – в гората около село Рельово. Тежки и трудни маршрути определиха най-добрите във всички групи.

Победител, за 8-ми рекорден път, в крайното класиране в мъжката елитна група стана Кирил Николов от СКО „Вариант 5“. Златни медали за отбора спечелиха още Емили Александрова в жени 12 години, Петранка Ангелова, треньор на отбора, в жени 45 години и Диан Димов в отворения дълъг маршрут.

 

Трети места за „Вариант 5“ заслужиха Ренета Ненкова (жени 14 години), Дани Бонев (мъже 14 години) и Петър Тодоров (мъже 40 години). Етапни победи в елитните групи успяха да спечелят и Антония Григорова (5-та в общото класиране) и Иван Сираков (4-ти в общото класиране). Яна Илиева (жени 14 години, 4-то място в общото класиране) и Виктор Вичев (отворен дълъг, 6-то място в общото класиране) също спечелиха по един етап от купа „България“ 2017. В общото класиране на крачка от стълбичката за „Вариант 5“ останаха още Цвета Илиева (жени 20 години) и Владимир Колев (мъже 35 години).

По време на купа „България“ СКО „Вариант 5“ Търговище, заедно със отборите на Сливен и Русе нощуваха в ПБ Шумнатица, където управителя Ивайло Шопски предложи много игри, викторина, прожекция на филм с патриотична насоченост, разглеждане на музея в базата, както и залата за безопастност на движение. Децата участваха с голямо желание и накрая се излъчиха войвода и знаменосец.

Резултати: http://orienteering.bg/upload/overall_BGCup_2017.pdf
15May/170

Extreme performances for Variant5

През изминалия уикенд се проведоха първите стартове от Държавното първенство 2017 за младежи, девойки, мъже и жени. Край гр. Стрелча, организаторите от СКО „Бегун” бяха изработили три нови карти за ориентиране и се бяха постарали да предложат интересни и предизвикателни маршрути. В програмата на състезанията бяха включени три дистанции – Спринт, Средна дистанция и Смесена спринтова щафета.

СКО „Вариант 5” Търговище отново беше в обичайния си стил и спечели половината от медалите в индивидуалните стартове в елитните групи, а също така и победата в смесената щафета.

В спринтовата дистанция маршрутите в гр. Стрелча бяха доста разнообразни и интересни – първата част преминаваше през парк, след това по улиците на града и в края през заградени пространства и стълби, за да финишират в центъра. Победител в мъжката елитна група стана Иван Сираков от „Вариант 5” Търговище, следван от съотборника си Кирил Николов, третото място остана за Иво Каменаров от „Компас-крос” Русе. В женската елитна група победител стана Кристина Иванова от „Младост” Благоевград, а Антония Григорова (Вариант 5) сподели второто място с Антоанета Дяксова („Карлък” Смолян).

В средната дистанция, която се проведе в местност Киселица, северно от гр. Стрелча, районът беше изненада за почти всички състезатели. Много участници имаха трудности в намирането на 1-ва контролна точка, защото не бяха подготвени за това, което ги очакваше. Районът беше изключително богат на големи и малки камъни, скали и всякакви каменни формации. Победители в елитните групи отново бяха Иван Сираков от „Вариант 5” Търговище и Кристина Иванова „Младост” Благоевград. Младият и много амбициозен състезател на Вариант 5 – Димитър Желязков направи блестящо бягане и спечели бронзовия медал, среброто остана за Иво Каменаров от „Компас-крос” Русе. Антония Григорова (Вариант 5) също заслужи бронзов медал и остана на няколко секунди след сребърната медалистка от „Узана” Габрово – Елеонора Николова.

В последния ден от надпреварата се проведе и Смесената спринтова щафета, в централната част на град Панагюрище. Много динамична и интересна надпревара, с много напрежение до самия финал. В изключително оспорвана битка във всичките четири поста, „Вариант 5” Търговище успя да защити титлите си в дисциплината от последните години, изпреварвайки силната щафета на „Младост” Благоевград. На първи пост за победителите от Вариант 5 стартира младата Цвета Илиева, която се справи отлично със задачата си. На мъжките, втори и трети, постове Димитър Желязков и Иван Сираков направиха отлични бягания и в последния пост Антония Григорова стартира с комфортна преднина от 53 секунди. След като направи много стабилно бягане, тя успя да задържи първото място и да финишира с 37 секунди преднина, след над 71минути общо време за цялата щафета. Третото място заслужи щафетата на „Бачо Киро” Дряново, в състав Моника Ламбева, Стефан Михайлов, Живко Чипев и Елена Димитрова.

Може да видите карти от състезанията с варианта на Иван Сираков на: www.ivansirakov.com/maps