Variant 5

VARIANT 5 Orienteering
28Apr/152

Welcome to Variant5 Cup 2015

Моментът, в който СКО "Вариант 5" ще представи своя "спектакъл" наближава. Подготовката по най-голямото клубно състезание по ориентиране в България е в разгара си и въпреки, че почти всичко вече е готово, някои малки детайли винаги остават за последните дни. В стартовете ще вземат участие около 700 участника от 10 държави.

4-дневните международни състезания за купа "Вариант 5" започват в четвъртък (30.04) с нощен старт в района на художествена галерия "Борово око", гр. Търговище. Стартът ще бъде даден в 20:45 часа, а за по-малките и за начинаещите ще има възможност да участват по светло, от 18:00 часа. По същото време в Младежкия дом в града ще започне и вълнуващо музикално ревю - концерт по случай откриването на състезанията.

На 1ви май стартовете продължават със Спринтова дистанция в град Лозница. Стартът на първите номера ще бъде даден в 12:00 часа, а състезанието е част от Българската паркова купа и също така носи точки за световната ранглиста в елитните групи.

Програмата продължава на 2ри май със Средна дистанция в околностите на село Дралфа. Стартът ще бъде даден в 11:00 часа, a награждаването на победителите ще бъде пред галерията на "Борово око" в гр. Търговище от 19:00 часа, след което участниците в състезанието ще имат възможността да се насладят на невероятен концерт на БТР и DJ Тенев.

Кулминацията на стартовете е Дългата дистанция на 3ти май - Трофей "Търговище", която ще се проведе в района на село Зараево. Първият старт е в 10:00 часа, а участниците в елитните групи отново ще имат възможност да спечелят точки за световната ранглиста. Победителите при мъжете и жените ще си тръгнат с по 1000 лв от наградния фонд на Трофей "Търговище" - награждаването и закриването на купа "Вариант 5" ще започне в 14:00 часа в района на финала - село Зараево.

По време на всички стартове ще има възможност за участие на начинаещи и незаявили се в "отворените" групи, както и за децата в М/Ж до 10 години. Всички са добре дошли!

Повече информация на www.cup.variant5.org, както и на фейсбук страницата на състезанието www.facebook.com/variant5cup

Карта на гр. Търговище 2015

Карта на гр. Търговище 2015

Comments (2) Trackbacks (0)
  1. Pefecrt answer! That really gets to the heart of it!

  2. This insight’s just the way to kick life into this debate.


Leave a comment

No trackbacks yet.