Variant 5

VARIANT 5 Orienteering
27Sep/190

Peace run and Variant 5

❤️

“Мирът започва от мен!”

💚

Днес (27 септември) Търговище и СКО “Вариант 5” станаха част от най-дългата мирна щафета - Peace Run. Световният пробег на мира премина през града с горящ факел, символ на обединение и укрепване на идеалите за мир по света.

Деца и деятели на клуба, както и други граждани, имаха възможност да побягат с факела на мира! С тържествена церемония пред Община Търговище, маратонците бяха приветствани от заместващия кмет Валентин Велчев, както и от д-р Дарин Димитров и зам. областния управител Панайот Димитров.

Спортното събитие съществува от 1987 година, като негов основател е индиецът Шри Чинмой. За този период са изминати 500 000 км през 150 страни от всички континенти, предавайки от ръка на ръка запален факел с послание за мир.

23Sep/190

Great results at National Youth and masters BG Champs

СКО “Вариант 5” се представи отлично в провеждащото се край Смолян и Пампорово от 21 до 23 септември Държавно първенство за юноши и девойки 12-18 годишни и ветерани над 35 години!

✅В спринтовата дистанция, която се проведе в центъра на гр. Смолян и предостави много интересни маршрути на състезателите, състезателите от Търговище спечелиха:
🥇 Ж14 Емили Александрова
🥉 Ж12 Рая Дианова
На крачка от медала останаха Яна Илиева Ж16, Десислава Димова Ж35 и Елена Илиева Ж14!

✅В дългата дистанция, където състеателите се бориха с трудни и тежки маршрути около ски пистите на Пампорово, СКО “Вариант 5” спечелиха следните медали:
🥇М16 Калоян Петров
🥇М45 Петър Тодоров
🥈Ж16 Ренета Ненкова
🥉Ж16 Яна Илиева
🥉Ж14 Емили Александрова
🥉Ж12 Рая Дианова
🥉М14 Джан Ахмедов
Десислава Димова отново остана на крачка от медала при Ж35 и зае 4-та позиция.

🏃🏻‍♂️Държавното първенство, което се проведе през този “дълъг” уикенд, приключи с щафета за 12-18 годишните и средна дистанция за ветераните.
⛰Маршрутите бяха разработени около ски пистите на Пампорово, а състезателите на СКО “Вариант 5” Търговище се представиха много добре!
✅В щафетата при младите медали спечелиха:
🥇Ж16 Емили Александрова, Ренета Ненкова и Яна Илиева
🥇М14 Теодор Маринов, Джан Ахмедов и Виктор Бонев
🥉М12 Дамян Мяшков, Радостин Асенов и Ростислав Костадинов
🥉М16 Калоян Петров, Пламена Христова и Георги Илков
✅В средната дистанция при ветераните отново “заподозрените” с място на стълбичката бяха:
🥇М45 Петър Тодоров
🥉Ж35 Десислава Димова
Повече информация и резултати на: www.orienteering.bg

21Sep/190

10 medals at SEEOC for Variant 5 athletes

💪🏻Отлично представяне на състезателите от СКО “Вариант 5” Търговище, които бяха част от националния отбор за Шампионата на Югоизточна Европа в Молдова! Програмата на първенството започна в четвъртък и включваше спринт, дълга дистанция, щафета и средна дистанция.
🏆🇧🇬 България отново, за 9-та поредна година, е победител в отборната надпревара и грабна купата, а Яна Илиева, Емили Александрова, Ренета Ненкова, Калоян Петров и Димитър Желязков допринесоха за успеха с 10 медала!
Яна Илиева (Ж16)🥇🥇
Димитър Желязков (М21Е) 🥈🥈
Калоян Петров (М16)🥈🥉🥉
Емили Александрова (Ж16)🥈🥉
Ренета Ненкова (Ж18)🥉