През изминалия уикенд се проведе и най-важното състезание по ориентиране в България за възрастите 12-18 години. В програмата на държавното първенство, която започна в петък бяха включени спринтовата и дългата дистанции, както и щафетата в последния ден от надпреварата. В разпределението на медалите участваха около 350 състезателя от цялата страна. Участниците от СКО „Вариант 5” се представиха добре и завоюваха един златен и един бронзов медал в отборната надпревара на щафетата. Общо 31 състезателя от Търговище взеха участие в държавното първенство.

ДП12-18 Щафета, 1во място
ДП12-18 Щафета, 1во място

В спринтовата дистанция, която се проведе в град Велико Търново, в района на стадион „Ивайло” и ОУ „Бачо Киро”, 5 от състезателите на търговишкия клуб заеха места в челните 10 на своите групи. В мъже-16 години Здравко Овчаров остана 5-ти, Цвета Илиева (Жени-16) зае 7-мо място. При най-малките момчета до 12 години Ивайло Цонев зае 8-мо място, а на 9-то място в своите групи останаха Бетина Бонева (Жени-14) и Александър Александров (Мъже-18).

По време на дългата дистанция, която организаторите бяха подготвили около село Шемшево, Здравко Овчаров (Мъже-16) и Цвета Илиева (Жени-16) отново бяха най-близко до отличията, Здравко зае 4-то място и остана на едва 17 секунди от бронзовия медал, Цвета Илиева също се задоволи с 4-тата позиция, на 1:28 от стълбичката.

Финалната арена в последния старт от Държавното първенство – щафетата, беше на същото място, но районът на състезанието беше нов и некартиран досега. СКО „Вариант 5” успя да завоюва два медала след отлично представяне на състезателите в групите Жени-16 и Мъже-12. При девойките до 16 години Бетина Бонева, Александрина Илиянова и Цвета Илиева се пребориха за златните медали след като бягаха отлично по трудните технически и физически маршрути. При най-малките момчета Калоян Петров, Дани Бонев и Ивайло Цонев също се справиха много добре и при изключителна конкуренция взеха бронзовите медали на едва 49 секунди от златните и 16 – от сребърните.

Днес в клубът на СКО „Вариант 5” всички участници на отбора в Държавното първенство за 12-18 години бяха поканени на тържество по случай успешното участие с много голяма част нови състезатели.

IMG_3037

Тържество по случай ДП12-18
Тържество по случай ДП12-18

IMG_3046

IMG_3050

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *