Variant 5

VARIANT 5 Orienteering
22Jan/150

European silver for Antonia Grigorova

Състезателката на СКО „Вариант 5” Търговище Антония Григорова, заедно със съотборника си в националния отбор Станимир Беломъжев, спечелиха сребърен медал в смесената спринтова щафета от провеждащото се в швейцарския зимен курорт Ленцерхайде Европейско първенство по ски-ориентиране.

Добре сработения екип и традиционно на стълбичката в тази дисциплина през последните години, Тони и Тачо успяха да надделеят над изключително силна конкуренция и да завоюват второто място. Победители станаха отбора на Швеция в състав Жозефин Егстрьом и Ерик Рост, а бронзовите медали останаха за Норвегия.

Toni and Tacho with European Silver

Това е вторият медал за България от Европейското първенство след като Станимир Беломъжев беше над всички и спечели златото в спринтовата дистанция.

Преди година българският тандем отново спечели сребърни медали от Европейското първенство в Русия, а през 2013 – бронзови от Световното първенство в Казахстан. Само след по-малко от три седмици Тони и Тачо ще имат възможност да се борят за медалите и на Световното първенство в Норвегия. Пожелаваме им успех, както на тях, така и на целия национален отбор по ски-ориентиране!

В програмата на Европейското първенство в Швейцария остава още един старт – средната дистанция. Може да следите живото предаване на сайта на състезанието: http://skiolem15.ch/ .

Antonia in action at ESOC

Comments (0) Trackbacks (0)

No comments yet.


Leave a comment

No trackbacks yet.