Extreme performances for Variant5

През изминалия уикенд се проведоха първите стартове от Държавното първенство 2017 за младежи, девойки, мъже и жени. Край гр. Стрелча, организаторите от СКО „Бегун” бяха изработили три нови карти за ориентиране и се бяха постарали да предложат интересни и предизвикателни маршрути. В програмата на състезанията бяха включени три дистанции – Спринт, Средна дистанция и Смесена спринтова щафета.

СКО „Вариант 5” Търговище отново беше в обичайния си стил и спечели половината от медалите в индивидуалните стартове в елитните групи, а също така и победата в смесената щафета.

В спринтовата дистанция маршрутите в гр. Стрелча бяха доста разнообразни и интересни – първата част преминаваше през парк, след това по улиците на града и в края през заградени пространства и стълби, за да финишират в центъра. Победител в мъжката елитна група стана Иван Сираков от „Вариант 5” Търговище, следван от съотборника си Кирил Николов, третото място остана за Иво Каменаров от „Компас-крос” Русе. В женската елитна група победител стана Кристина Иванова от „Младост” Благоевград, а Антония Григорова (Вариант 5) сподели второто място с Антоанета Дяксова („Карлък” Смолян).

В средната дистанция, която се проведе в местност Киселица, северно от гр. Стрелча, районът беше изненада за почти всички състезатели. Много участници имаха трудности в намирането на 1-ва контролна точка, защото не бяха подготвени за това, което ги очакваше. Районът беше изключително богат на големи и малки камъни, скали и всякакви каменни формации. Победители в елитните групи отново бяха Иван Сираков от „Вариант 5” Търговище и Кристина Иванова „Младост” Благоевград. Младият и много амбициозен състезател на Вариант 5 – Димитър Желязков направи блестящо бягане и спечели бронзовия медал, среброто остана за Иво Каменаров от „Компас-крос” Русе. Антония Григорова (Вариант 5) също заслужи бронзов медал и остана на няколко секунди след сребърната медалистка от „Узана” Габрово – Елеонора Николова.

В последния ден от надпреварата се проведе и Смесената спринтова щафета, в централната част на град Панагюрище. Много динамична и интересна надпревара, с много напрежение до самия финал. В изключително оспорвана битка във всичките четири поста, „Вариант 5” Търговище успя да защити титлите си в дисциплината от последните години, изпреварвайки силната щафета на „Младост” Благоевград. На първи пост за победителите от Вариант 5 стартира младата Цвета Илиева, която се справи отлично със задачата си. На мъжките, втори и трети, постове Димитър Желязков и Иван Сираков направиха отлични бягания и в последния пост Антония Григорова стартира с комфортна преднина от 53 секунди. След като направи много стабилно бягане, тя успя да задържи първото място и да финишира с 37 секунди преднина, след над 71минути общо време за цялата щафета. Третото място заслужи щафетата на „Бачо Киро” Дряново, в състав Моника Ламбева, Стефан Михайлов, Живко Чипев и Елена Димитрова.

Може да видите карти от състезанията с варианта на Иван Сираков на: www.ivansirakov.com/maps 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *