16 medals at BG Champs Youth & Masters

През изминалия уикенд се проведе Държавното първенство за юноши и девойки 12-18 години в района на гр. Велико Търново. Програмата включваше спринтова дистанция в гр. Лясковец и дълга дистанция и щафети край хижа Буковец, на билото на Стара планина. Състезанията бяха организирани от СК „Браун тим“ В.Търново.

СКО „Вариант 5“ взе участие с голяма група деца, част от които бягаха отлично и спечелиха цели 8 медала в трите дистанции. „Вариант 5“ спечели и призът от клуба домакин за отбор с най-добро представяне и най-много деца.

В спринтовата дистанция, която се проведе на нов район в гр. Лясковец участниците бяха изправени пред разнообразни предизвикателства по маршрута, които техническият ръководител, също член на СКО „Вариант 5“, Иван Сираков беше предложил. Мария Дерменджиева, Джан Ахмедов и Калоян Петров се представиха отлично и спечелиха съответно сребърен медал при жени 18 год и бронзови – при мъже 12 и 16 годишни.

Дългата дистанция се проведе на билото на Стара планина, в близост до хижа Буковец. Технически ръководител беше председателят на СК „Браун тим“ Николай Димитров, който предложи стръмни и тежки маршрути за всички участници. Мария Дерменджиева успя да надделее над всички и спечели златния медал при 18 годишните. Юлия Георгиева и Рая Дианова бягаха отлично и се наредиха втора и трета при 12 годишните момичета.

В щафетното бягане, което също се проведе в района на хижа Буковец, техническият ръководител Калин Пенчев беше построил по-къси, технични и тежки маршрути, на които да се определят най-добрите отбори във всяка възрастова група. Момичетата на СКО „Вариант 5“ се представиха отлично и спечелиха златни медали при 14 и 18 годишните. При по-младите, щафетата ни беше в състав Ренета Ненкова, Емили Александрова и Яна Илиева, а при каките – Пламена Христова, Бетина Бонева и Мария Дерменджиева.

Паралелно с Държавното първенство за 12-18 годишни се проведе и това за Ветерани. СКО „Вариант 5“ беше доста успешен и в това състезание като завоюва още 8 медала. Радмила Сапунджиева спечели два златни и един сребърен медала при 40 годишните жени съответно в спринта, средната и дългата. Валентина Георгиева пък също се окичи с три медала при 35 годишните, но с един златен и два сребърни съответно в спринта и средна и дълга. Петър Тодоров спечели два медала при 45 годишните мъже – златен в дългата и бронзов в средната.

В календара на Българска федерация по ориентиране остават два старта от Държавните първенства – по нощно ориентиране и маратон, които ще се проведат на 12 и 14 октомври в гр. Троян.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *