Variant 5 wins 8 medals at Ski O

Отборът на Вариант 5 Търговище се завърна с 4 златни, 3 сребърни и 1 бронзов медали от Държавното първенство по ски ориентиране, което се проведе през изминалия уикенд в района на Юндола-Куртово над Велинград.

Антония Григорова и Кирил Николов спечелиха смесената щафета, с която стартира програмата на държавното първенство. След като по време на състезанието имаше обрати, в крайна сметка Дизела успя да спечели зрелищен финален спринт и да изпревари Николай Димитров от СК „Браун тим“, който заедно със Стефания Беломъжева-Димитрова спечелиха сребърните медали. Третото място също беше решено с финален спринт измежду двете щафети на НСА – Сивен – бронзът взеха Ивета Зашева и Борис Йосифов.

Антония Григорова беше безапелационна във всички индивидуални дисциплини и въпреки различните изисквания във всяка една от тях, тя се справи блестящо и спечели три златни медала.

Кирил Николов спечели бронзов медал в дългата дистанция, след като изостана само от Световният шампион Станимир Беломъжев и Николай Димитров. Кирил остана на крачка от медалите в спринтовата и средната дистанции.

Калоян Петров се окичи с три сребърни медала при 16 годишните в индивидуалните дисциплини след като беше изключително стабилен и се справи добре с предизвикателствата на маршрутите.

Пълни резултати може да видите на сайта на Българска федерация ориентиране: www.orienteering.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *