Variant 5 is on top in sprint relay again

През изминалия уикенд край градовете Пещера и Брацигово се проведоха три старта от Държавното първенство – смесена спринтова щафета, средна дистанция и спринт за младежи, девойки, мъже и жени. Организатор на състезанията бяха Българска федерация ориентиране, спортен клуб по ориентиране „Вариант 5“ Търговище, със съдействието на Община Пещера и Община Брацигово.

Вариант 5 е победител в смесената спринт щафета за 6-та поредна година в елитната група

В петък, 10 май, в центъра на град Пещера СКО „Вариант 5“ се окичи с медали от смесената спринтова щафета и в двете възрастови групи! В елитната категория Цвета Илиева, Кирил Николов, Иван Сираков и Мария Дерменджиева спечелиха победата в много оспорвана битка със сребърните медалисти от Компас крос Русе и бронзовите – Младост Благоевград. С тази 6-та поредна победа „Вариант 5“ продължава да е единственият победител в елитната група в тази дистанция от възникването на дисциплината у нас. Вторият ни отбор също се представи изключително добре и се пребори за 4-то място в крайното класиране. В него участие взеха Яна Илиева, Димитър Желязков, Атанас Вълев и Бетина Бонева.

Бронзови медали за СКО “Вариант 5” при 20-годишните

Младежите ни в състав  Емили Александрова, Здравко Овчаров, Калоян Петров и Ренета Ненкова се справиха много добре и спечелиха бронзовите медали. Победители в тази група станаха отбора на Истрос Русе, следвани от Валди София.

В събота, 11 май, в местност Китна Родопа се проведе държавното първенство средна дистанция. Тежък и труден за ориентиране район с много камъни и разнообразна растителност направиха състезанието доста предизвикателно. Иван Сираков и Димитър Желязков от Вариант 5 останаха съответно на 4-то и 6-то място при Мъже елит, където победител стана Ивайло Каменаров от Компас Крос Русе. Яна Илиева се справи много добре с маршрута и зае 4-то място при девойките до 20 години. Кака и – Цвета Илиева, както и Здравко Овчаров заеха 8-мите места съответно при Жени елит и младежите до 20 години.

Иван Сираков с победа в Държавното първенство Спринтова дистанция

В последният ден от програмата на състезанията, неделя, 12 май, в центъра на град Брацигово се проведе и спринтовата дистанция от държавното първенство. Бързи маршрути с някои вариантни отсечки определиха най-добрите състезатели на страната в тази дисциплина. Убедителна титла в мъжкия елит взе Иван Сираков от Вариант 5, второ и трето място останаха за Ивайло Каменаров от Компас Крос Русе и Апостол Атанасов от Трапезица 1954 В.Търново. Димитър Желязков остана на 7-мо място. Цвета Илиева зае престижното 6-то място в женската елитна група. Една от младите надежди на „Вариант 5“ – Емили Александрова се справи отлично по кривите и на места стръмни улици на гр. Брацигово и остана само на секунда от бронзовия медал при 20 годишните девойки, въпреки, че все още е на 14 години.

Рая Дианова победи и в двата старта – купа “Пещера” и купа “Брацигово”

В съпътстващите състезания за купа „Пещера“ и купа „Брацигово“ Рая Дианова беше безапелационна при 12-годишните момичета, а Юлия Георгиева победи при 16-годишните в спринтовата дистанция за купа „Брацигово“.

Юлия Георгиева беше над всички при 16-годишните в спринтовата дистанция за купа “Брацигово”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *