Our top athletes in top10 of Targovishte

СКО „Вариант 5” Търговище се нареди сред първите 6 клубове по ориентиране в страната. Класирането се изготвя ежегодно от Българска федерация по ориентиране и служи за разпределение на финансовите средства от МФВС спрямо спечелените точки. Победител в класацията на БФО за поредна година е отборът на „Узана” Габрово, които безапелационно са на първо място и в трите направления – лято, ски- и коло- ориентиране за изминалата година. „Вариант 5” отстъпи от позициите, които имаше предната година – 3то място, и остана 6-тия най-добър отбор в страната.

След като клубът ни излъчи 10-те си най-добри, беше време и Община Търговище да направи това. В петък на официална церемония, кметът д-р Красимир Мирев връчи грамотите на първите 10 спортисти на Търговище за 2011 година, класирани чрез анкета между спортни деятели и журналисти. Шампионката по стрелба Антоанета Бонева с квота за Олимпийските игри в Лондон единодушно беше класирана на първо място. Нашите представители Иван Сираков и Валентин Паскалев заеха съответно 4-то и 9-то място в подреждането на Общината.

Нашите най-добри състезатели проведоха тежки лагери в началото на 2012 година, с които продължават силния зимен период. И двамата споделиха, че са доволни от подготовката си и са оптимисти за предстоящия сезон. Докато Вальо избра да се присъедини към част от националния отбор, който беше събран на лагер в зимния курорт Боровец, Иван предпочете да стои далеч от снега и да тренира във Варна. И през тази година те се подготвят целенасочено за Световните първенства – Вальо за Младежкото, което ще се проведе в Словакия от 7-14 юли, а Иван за голямото Световно, на което пък домакин е Швейцария от 14-21 юли.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *