Domination of Variant 5 in Long & Relay

Доминация на СКО „Вариант 5” на Държавното първенство край Широка поляна в елитните групи

Състезателите на „Вариант 5” Търговище спечелиха 3 златни и 2 сребърни медала на Държавното първенство за Мъже и Жени 20-21 год – Дълга дистанция и Щафети. Състезанията се проведоха през изминалия уикенд на тежкия и труден за ориентиране район край язовир Широка поляна. Доста от по-опитните състезатели с нетърпение очакваха тези стартове, тъй като знаеха, че ги очаква много интересен и качествен терен в Родопите.

На дългата дистанция Иван Сираков и Кирил Николов от „Вариант 5” бяха далеч пред всички и спечелиха съответно златен и сребърен медал. На трето място се нареди най-добрият ни ски-ориентировач Станимир Беломъжев (Хемус Троян). Дългият 10.8км маршрут, с 600 м сборно изкачване и 22 точки беше сериозно изпитание за всички стартирали в мъжката елитна група. Иван пробяга маршрута за 81:37мин, Дизела – за 82:19мин, а Тачо взе бронза с 91:47мин.

При жени елит Антония Григорова се окичи със сребърен медал, въпреки че само преди седмица спечели ултра-маратона Трявна Ултра – 141км. Тя пробяга маршрут от 7,3км с 350м сборно изкачване и 16 точки за 87:13мин, изоставайки на 40 секунди от победителката Антоанета Дяксова (НСА – Сивен София). Третата позиция остана за Лилиана Гоцева от Младост Благоевград с 91:47.

На следващия ден щафетите на „Вариант 5” бяха изключително мотивирани и успяха да спечелят и в двете елитни групи – и при мъже, и при жени. Женската щафета беше в състав Мартина Джулиева, Цвета Илиева и Антония Григорова, които се справиха перфектно със задачата им поставена от техническия ръководител и се наложиха над „Младост” Благоеваград и „Диана” Ямбол. Мъжката щафета беше в обичайния си състав – Ивайло Петров, Иван Сираков и Кирил Николов – Дизела. Стабилно бягане за всички и поредна победа за СКО „Вариант 5” в мъже-елит. Подгласници станаха отборите на „Компас-крос” Русе и „Бегун” Варна.

Вариант 5 победител в щафетите и при жени и при мъже
Вариант 5 победител в щафетите и при жени и при мъже

Facebook: СКО “Вариант 5” Търговище / Антония Григорова / Иван Сираков / Кирил Николов – Дизела

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *