Variant 5 is the best club in BG in foot orienteering

„Вариант 5“ Търговище отново е най-добрият клуб по лятно ориентиране за 2019 година в България!

В ежегодната класация на Българска федерация ориентиране попаднаха 41 клуба, които бяха подредени по няколко критерия, най-важните от които са „Точки от държавен спортен календар“, които състезателите са спечелили в състезания по лятно, коло и ски ориентиране, както и такива от международен спортен календар. Друг основен критерий  е „Коефициент за обхват“, който показва дали клубът развива дейност в повече възрастови групи.

„Вариант 5“ е на второ място в генералното класиране с 5987 т., изпреварен само от „Узана“ Габрово с 6823 т. Трето място в клубната класация на БФО е за „Браун тим“ В. Търново с 3941 т. Шестицата се допълва от „Академик“ Варна, „Бегун“ Варна и „Север“ Плевен.

„Вариант 5“ обаче безапелационно е на първо място по точки от ДСК в лятното ориентиране.

„Вариант 5“ картотекира 82 състезателя през 2019 г. Клубът излъчи 6 национални състезатели за годината, като 2-ма от тях взеха участие в най-големия форум по ориентиране – Световното първенство в Норвегия. Съсзтезателите на „Вариант 5“ спечелиха 55 медала, от които 24 златни, 15 сребърни и 16 бронзови от държавните първенства в трите разновидности на ориентирането.

Клубът по ориентиране от Търговище за поредна година проведе четиридневните международни състезания по ориентиране „Великден“, в които взеха участие около 700 състезателя.

За втора година клубът организира 5-дневни международни състезания за купа „Вариант 5“, този път край Калофер, в подножието на вр. Ботев, където около 400 състезатели от 9 държави направиха събитието празник за региона.

„Вариант 5“ проведе и традиционно „ветеранската среща“ по ориентиране за купа „Мисионис“ в средата на ноември, а на следващия ден и състезанието по планинско бягане „Мисионис трейл“, където близо 300 бегачи имаха възможност да се насладят на невероятно красиви трасета около крепостта „Мисионис“ и хижа „Младост“.

Пълната класация на БФО вижте на: http://bit.ly/bgof2019

www.variant5.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *