Международният контрольор Nermin Fenmen, заедно с техническия ръководител на елитните групи Ivan Sirakov обсъждат последни детайли преди стартовете по коло ориентиране за купа “Попово” и купа “Щръклево”, които ще носят точки за Световната ранглиста в елитните групи и ще се проведат от 17 до 19 септември в района на с. Зараево и гр. Щръклево.31 атлети ще стартират в елитните групи в първите “рангови” състезания за България. Сред заявените участници има представители на Турция и Естония.

Програмата включва три старта, като финалната арена за купа “Попово” се намира на стадиона в с. Зараево, където състезателите ще се сблъскат с интересна средна дистанция в първия ден и тежка и трудна дълга дистанция в събота. В неделя за купа “Щръклево” стартът ще се проведе по улиците на града, където навигацията по динамичните маршрути ще бъде предизвикателство за всички участници.

Паралелно, отново за първи път в България, ще се проведе и клиника за международни контрольори, както и семинар за организатори на състезания по коло ориентиране.През 2022 г. България и в частност Variant 5 Targovishte, клубът домакин и сега, получиха възможността да организират 3-ти кръг от Световната купа и Световно ветеранско първенство по коло ориентиране.

През 2024 г. пък, страната ни е домакин на Световно първенство по коло ориентиране, което също ще се проведе наблизо – в района на Шуменското плато, с главен организатор НСА-СиВен София.

Вижте стартовите списъци и друга информация за купа “Попово” и купа “Щръклево” на www.bgof.orghttps://bit.ly/3EnkdIl .

➡️

MTBO World Cup 3 and World Masters Champs Bulgaria 2022

www.mtbo222.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *