Отборът ни започна традиционния пролетен тренировъчен лагер с участие в купа „Академик”, организирана от едноименния клуб във Варна. Състезанието беше проведено в околностите на с.Равна гора на 8 април.

Шампионски титли в своите групи извоюваха Бетина Бонева (Жени-12), Цвета Илиева (Жени-14) и Георги Георгиев (Мъже-16). И тримата се справиха отлично с предизвикателствата на района и техническия ръководител и убедително се наложиха сред връстниците си.

Доброто начало на лагера беше потвърдено и от сребърните отличия на Полина Ганева (Жени-18) и Александър Александров (Мъже-16). На трето място останаха двама от треньорите в клуба – Петранка Ангелова (Жени-35) и Петър Доганов (Мъже-21Е), както и Веселин Илиев (Мъже-35).

През следващите четири дни състезателите на Вариант5 бяха настанени в хотел в центъра на Шкорпиловци, където на практика се хранеха и почиваха между тренировките. Всеки ден 29те представителя на клуба излизаха по два пъти на тренировки, с които се целеше подобряването на техническите умения на всички. Към организацията на нашия лагер се присъединиха още доста клубове от страната, които се стараят да развиват детския спорт и така общо участниците в лагера наближаваха 130. Много емоции, но и по-сложна организация на тренировките – всеки един маршрут беше професионално изработен и в гората се поставяха контролни точки и спорт-идент, с които се отчитаха резултатите като на състезание.

Този уикенд част от отбора ще вземе участие в „Браун къп” 2012 – спринт в петък и средна в събота, след което пък е нашето традиционно състезание купа „Великден” 2012 – средна и дълга дистанция в неделя и понеделник.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *