Може да изтеглите Бюлетин, Техническа характеристика и Наредба за купа “Вариант 5” 2012. В таблицата по-долу може да намерите и менюто за Банкета, който ще се състои на 29 април от 19 часа в хотел Терра Европа. Местата наистина са ограничени, затова е добра идея да закупите куверти колкото се може по-рано (при пристигането и т.н.).

Български езикБюлетин 1Техническа информацияНаредбаМеню за банкета
EnglishBulletin 1Technical InformationGeneral InformationMenu for the Banquet

СКО „Вариант5” организира своята традиционна ежегодна купа „Великден” по време на едноименния празник. През изминалите неделя и понеделник в състезанията около село Росина се включиха 268 участници от България, Румъния и Украйна.

Въпреки, че в края на първия ден заваля доста силен дъжд, а през втория беше почти като лято, всички състезатели се опитаха да дадат всичко от себе си и да бъдат по-високо в класирането. То се формираше като сбор на резултатите от двата дни, а всички призьори получиха швейцарски компаси “Recta”.

При Мъже-елит първото и третото място останаха за наши състезатели – съответно Иван Сираков и Ивайло Петров. Цвета Илиева стана победителка при 14 годишните момичета, а Здравко Овчаров трети при момчетата на същата възраст. При Жени-Б състезателки на Вариант5 окупираха тройката – съответно Радмила Сапунджиева, Петя Христова и Соня Маринчева.
Пълни резултати.

Двата дни преди купа „Великден” по-малка част от отбора ни взе участие в двудневните състезания за купа „Браун”, втория старт, от които носеше точки за Световната ранглиста. Надпреварата беше организирана от Браун тим в град Трявна и село Източник, Габрово. При най-силните мъже Иван Сираков остана втори и в спринта, и в средната дистанция и така зае 2ро място в общото класиране, победител в тази група стана Кирил Николов от Бегун Варна. Второ място заеха и Цвета Илиева при най-малките момичета и Георги Кирков при 45-годишните мъже.
Пълни резултати.

Отборът ни започна традиционния пролетен тренировъчен лагер с участие в купа „Академик”, организирана от едноименния клуб във Варна. Състезанието беше проведено в околностите на с.Равна гора на 8 април.

Шампионски титли в своите групи извоюваха Бетина Бонева (Жени-12), Цвета Илиева (Жени-14) и Георги Георгиев (Мъже-16). И тримата се справиха отлично с предизвикателствата на района и техническия ръководител и убедително се наложиха сред връстниците си.

Доброто начало на лагера беше потвърдено и от сребърните отличия на Полина Ганева (Жени-18) и Александър Александров (Мъже-16). На трето място останаха двама от треньорите в клуба – Петранка Ангелова (Жени-35) и Петър Доганов (Мъже-21Е), както и Веселин Илиев (Мъже-35).

През следващите четири дни състезателите на Вариант5 бяха настанени в хотел в центъра на Шкорпиловци, където на практика се хранеха и почиваха между тренировките. Всеки ден 29те представителя на клуба излизаха по два пъти на тренировки, с които се целеше подобряването на техническите умения на всички. Към организацията на нашия лагер се присъединиха още доста клубове от страната, които се стараят да развиват детския спорт и така общо участниците в лагера наближаваха 130. Много емоции, но и по-сложна организация на тренировките – всеки един маршрут беше професионално изработен и в гората се поставяха контролни точки и спорт-идент, с които се отчитаха резултатите като на състезание.

Този уикенд част от отбора ще вземе участие в „Браун къп” 2012 – спринт в петък и средна в събота, след което пък е нашето традиционно състезание купа „Великден” 2012 – средна и дълга дистанция в неделя и понеделник.