Моментът, в който СКО “Вариант 5” ще представи своя “спектакъл” наближава. Подготовката по най-голямото клубно състезание по ориентиране в България е в разгара си и въпреки, че почти всичко вече е готово, някои малки детайли винаги остават за последните дни. В стартовете ще вземат участие около 700 участника от 10 държави.

4-дневните международни състезания за купа “Вариант 5” започват в четвъртък (30.04) с нощен старт в района на художествена галерия “Борово око”, гр. Търговище. Стартът ще бъде даден в 20:45 часа, а за по-малките и за начинаещите ще има възможност да участват по светло, от 18:00 часа. По същото време в Младежкия дом в града ще започне и вълнуващо музикално ревю – концерт по случай откриването на състезанията.

На 1ви май стартовете продължават със Спринтова дистанция в град Лозница. Стартът на първите номера ще бъде даден в 12:00 часа, а състезанието е част от Българската паркова купа и също така носи точки за световната ранглиста в елитните групи.

Програмата продължава на 2ри май със Средна дистанция в околностите на село Дралфа. Стартът ще бъде даден в 11:00 часа, a награждаването на победителите ще бъде пред галерията на “Борово око” в гр. Търговище от 19:00 часа, след което участниците в състезанието ще имат възможността да се насладят на невероятен концерт на БТР и DJ Тенев.

Кулминацията на стартовете е Дългата дистанция на 3ти май – Трофей “Търговище”, която ще се проведе в района на село Зараево. Първият старт е в 10:00 часа, а участниците в елитните групи отново ще имат възможност да спечелят точки за световната ранглиста. Победителите при мъжете и жените ще си тръгнат с по 1000 лв от наградния фонд на Трофей “Търговище” – награждаването и закриването на купа “Вариант 5” ще започне в 14:00 часа в района на финала – село Зараево.

По време на всички стартове ще има възможност за участие на начинаещи и незаявили се в “отворените” групи, както и за децата в М/Ж до 10 години. Всички са добре дошли!

Повече информация на www.cup.variant5.org, както и на фейсбук страницата на състезанието www.facebook.com/variant5cup

Карта на гр. Търговище 2015
Карта на гр. Търговище 2015

2 thoughts on “Welcome to Variant5 Cup 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *