5 medals for Variant5 from the BG champs

През изминалия уикенд се проведоха 3 старта от програмата на Държавните първенства за годината във възрастови групи младежи, девойки, мъже и жени – спринт, средна дистанция и смесена спринтова щафета. СКО „Вариант 5” спечели 4 златни и 1 сребърен медали.

В петък, на връх Гергьовден, в центъра на град Перник се разпределяха медалите в спринтовата дистанция. По бързите и разнообразни маршрути състезателите на СКО „Вариант 5” спечелиха 3 медала – при жените Антония Григорова беше най-бърза, а при мъжете победата за клуба беше двойна с Кирил Николов на 1-во място и Иван Сираков на 2-ро.

Финал за Тони и щафетата на СКО "Вариант 5"
Финал за Тони и щафетата на СКО “Вариант 5”

В събота се проведе и средната дистанция на тежък и много техничен район около хижа Офелии на Витоша. Единствен Кирил Николов от „Вариант 5” успя да спечели втора титла, като с много силно бягане превъзхождаше останалите мъже.

В последния ден от програмата се проведоха и смесените спринтови щафети в Студентски парк и околностите. След победи във всичките издания на тази нова дисциплина, „Вариант 5” имаше амбиции да продължи със силните бягания и отборът застана мотивиран на стартовата линия. На първи пост стартира Цвета Илиева, следвана от Иван Сираков и Кирил Николов на втори и трети и Антония Григорова завърши щафетата на четвърти пост. Силни бягания и за четиримата атлети и безапелационна победа преди отборите на „Младост” Благоевград и „НСА – Сивен” София.

Тони, Цвети, Кирил и Иван победители в смесената спринтова щафета от държавното първенство и през 2016
Тони, Цвети, Кирил и Иван победители в смесената спринтова щафета от държавното първенство и през 2016

След приключването на стартовете, които бяха поредните контролни за определяне на националните отбори, вече официално може да кажем, че “Вариант 5” ще има трима представители на Европейското първенство за мъже и жени, което ще се проведе в края на месеца в Чехия. Антония Григорова, Кирил Николов и Иван Сираков ще се опитат да достигнат Европейските върхове с екипа на националния отбор. Повече на www.eoc2016.cz.

One thought on “5 medals for Variant5 from the BG champs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *