Честита Нова 2017!
С пожелания за много здраве и безброй положителни емоции в гората с карта в ръка!

През 2017 година СКО „Вариант 5” отново ще вложи усилията си в три основни направления – организацията на най-голямото клубно състезание – международната купа „Великден”, обучаването и подготовката на млади надежди от град Търговище и подпомагане и реализиране на елитните състезатели на клуба.

Искаме да Ви поканим на един истински празник на любимия ни спорт – ориентирането, в град Търговище по време на Великденските празници. Тазгодишната програма включва масов старт средна дистанция, спринт и средна дистанции, носещи точки за Световната ранглиста и дълга дистанция. Заповядайте от 14 до 17 април! Повече информация ще намерите на www.cup.variant5.org и фейсбук страницата.

Dimitar Zhelyazkov
Dimitar Zhelyazkov

През 2017 година клубът ни привлече интереса на още един от обещаващите състезатели по ориентиране на България. Шестият от Европейското юношеско първенство през 2014 година в спринтовата дистанция, шампион на Югоизточна Европа и България Димитър Желязков се присъединява към безапелационно най-силната елитна група в България.

Ето какво сподели и Митко Желязков: „С тази стъпка искам да подобря условията си за подготовка, да се възползвам от силната клубна конкуренция във „Вариант 5” и по този начин да направя по-бързо скока, който ми предстои от младежи към мъже. Искам да се развивам и имам високи цели за следващите години!”

Димитър Желязков започва своята ориентировъчна кариера през 2005 година в Ямболския клуб „Диана”, а през 2016 година представя клуба на Национална спортна академия, където е студент в специалност „Туризъм – ориентиране”.

Успешна 2017 година на всички!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *