Variant 5 – 3rd in Bulgaria for 2010

С гордост Ви съобщаваме, че за пореден път в историята на “Вариант 5”, клубът се нарежда сред лидерите в страната в комплексното класиране на Българската федерация по ориентиране за 2010 година, заемайки третата позиция. Подреждането е извършено на база резултатите, както от Държавния, така и от Международния спортен календар, постигнати от картотекираните състезатели в предходната година. Според класирането, в което вземат участие повече от 32 клуба, се разпределя и финансирането за 2011 година от Министерството на Физическото Възпитание и Спорта.

Клубът заема призовата трета позиция с 5243 точки, като основна заслуга за това имат шестият на дългата дистанция на провелото се в Приморско Европейско първенство – Кирил Николов, носителите на държавни и балкански титли – Валентин Кирилов и Слав Вампоров, както и всички останали големи и малки състезатели на клуба. Благодарение на упоритата и всеотдайна работа на треньорите Диан Бонев и Петранка Ангелова, на спонсорите, на всички онези, които работят за клуба, “Вариант 5” за пореден път доказва, че е един от водещите клубове по ориентиране в България!

Победител в класацията на клубовете на БФО е “Узана” Габрово с 7016 точки, следван от “Елит 2000 – НСА” София с 6831 точки. След третото място на “Вариант 5” Търговище (5243 точки), на 4-то място се нареджа “Академик” Варна (5203 точки), на 5-то – “Трапезица 1954” В.Търново (4387 точки) и призовата 6-ца е затворена от “Браун тим” В.Търново (4208 точки).

Пълната класация може да видите на http://bg-o-rank.hit.bg/ .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *