Днес се проведе и дългата дистанция от Държавния шампионат за 12-18 годишни, който се провежда този уикенд в Габрово. Вариант 5 спечели един медал в най-силната група на първенството – мъже 18. Валентин Паскалев отново се качи на почетната стълбичка, но този път отстъпи едно място и взе сребърен медал, след златото вчера в спринтовата дистанция. Победител по 6.6 километровия маршрут с 250м изкачване и 23 контролни точки стана Димитър Михайлов (КомпасКрос) с време 61:31, а нашият състезател Вальо остана само на 23секунди от него. Техен подгласник и бронзов медалист стана Росен Стефанов (КомпасКрос) с 62:19.

Малко не достигна и на Здравко Овчаров отново да се качи на стълбичката, заемайки 4тото място при най-малките момчета – М12, след като вчера на спринтовата дистанция той стана шампион. Победител в неговата група стана Боян Иванджиков (Елит 2000 НСА) с време 21:25 по 2.7км маршрут с 90м изкачване и 13КТ.

Както вече писахме, СКО “Вариант 5” е представен от 22 състезателя на провеждащото се Държавно първенство в Габрово. Утре е последният старт от програмата – Щафета, където всеки отбор е съставен от трима състезателя. Вариант 5 има по една щафета в М-12, М-14, М-16, М-18 и Ж-14, както и две в Ж-12. Очакваме добри класирания и в тази отборна надпревара, където най-важно е всеки от тримата в щафетата да бяга сигурно и без грешки. Основни претенденти за медал са щафетата при най-големите – Стефан Павлов, Александър Александров и Валентин Паскалев.

Пълни резултати от Дългата дистанция може да разгледате тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *