Silver and Bronze in the Relay

18 годишните ни момчета и 14 годишните ни момичета се пребориха за сребърни и бронзови медали по време на днешната Щафета от провелото се в Габрово Държавно първенство за 12-18 годишни. Последният старт от програмата на “детското републиканско” се проведе на карта Синкевица, а маршрутите на Ж-14 бяха с дължина 1.95км с 19 контролни точки, докато на М-18 – 3.75км с 27 контролни точки.

След много добра отборна тактика и стабилни бягания на трите ни момичета в Жени-14 – Стефани Алексиева, Невена Симеонова и Цвета Илиева, съответно първи, втори и трети пост, те се окичиха с бронзовите медали от Държавното първенство – Щафета 2011. Победителки в тази възрастова група станаха момичетата от Габрово – Драшкова, Иванова, Изворова.

При Мъже-18 нашите момчета Стефан Павлов, Александър Александров и Валентин Паскалев се пребориха за сребърните медали като останаха на под 3мин от победителите от Трапезица 1954 (В.Търново) – Шишков, Петров, Атанасов. Бронзовите медали останаха за Елит 2000 НСА (София). В тази група най-големите фаворити за титлата КомпасКрос (Русе) изпуснаха да спечелят след като първият им пост пропусна точка и декласира щафетата.

Така СКО “Вариант 5” се прибра от детското Държавно първенство с два златни, два сребърни и един бронзов медал. До края на сезона остава само един старт от Държавните първенства и той ще се проведе край Кесарево на 22 октомври – О-маратона. Състезанието е за възрастови групи 18, 20, 21 (Елит), 35, 45 и 55 годишни. Разбира се, ще има и отворени маршрути за всички останали, които желаят да бягат.

Пълни резултати от ДП 12-18 Щафети може да намерите тук.

One thought on “Silver and Bronze in the Relay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *