Изминалия уикенд край Разлог се проведе Държавното първенство за деца 12-18 години 2012. В напреварата бяха включени Спринтова дистанция, Дълга дистанция и Щафета, а участниците бяха настанени при изключително добри условия на напълно достъпни цени – 4 звезден хотел с пълен пансион и Spa край Пирин Голф Клуб. Времето, въпреки, че е месец октомври, не ни даде причина да се притесняваме и беше много лятно.

Представителите на Вариант 5 взеха два бронзови медала – един в Дългата дистанция и един в Щафетите – и двата пъти в Жени-14.

На Дългата дистанция Цвета Илиева направи много стабилно бягане и затвърди силния си сезон с медал от Държавното първенство. Тя беше изпреварена само от победителната Димана Маринова (Узана Габрово) и Патриция Ценкова (НСА Сивен София). Цвета измина дългия 3.5км маршрут с 150м изкачване и 11 контролни точки за 36:13.

В последния ден от състезанията бяха Щафетите, където отборът ни в Жени-14 успя да се пребори за бронзовите медали, въпреки, че две от момичетата участваха при какичките и не бяха в своята група на 12 годишните. Щафетата ни в състав Бетина Бонева, Стефани Алексиева и Цвета Илиева беше на крачка от 2рото място, само на малко повече от 1мин зад НСА Сивен София. Победителки станаха момичетата на Узана Габрово.

Ж14 с бронзов медал на Щафетите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *