От 5-ти до 8-ми септември във и в околностите на Рамнику Вълчеа, Румъния се проведе 3-тия Шампионат по Ориентиране на Югоизточна Европа. Участниците се състезаваха за разпределение на медалите в четирите дисциплини – спринт, дълга и средна дистанция и щафета. Като част от националния отбор на България състезателите на СКО “Вариант 5” – Цвета Илиева, Мартина Джулиева, Валентин Паскалев и Иван Сираков се представиха успешно и спечелиха много призови класирания. В подреждането по нации България отново се нареди на 1-во място и взе купата, следвана от домакините от Румъния и Сърбия.

Състезателите на СКО “Вариант 5” спечелиха 6 индивидуални медала и 3 в щафетите. На спринтовата дистанция Валентин Паскалев се нареди 2-ри при Мъже-20, а Иван Сираков – 3-ти при Мъже-Елит. В дългата дистанция Мартина Джулиева се пребори за бронзов медал при Жени-18, а Иван Сираков остана 2-ри при Елита. На следващия ден в средната дистанция Мартина и Иван отново се наредиха на стълбичката вземайки сребърните медали в групите си (Жени-18 и Мъже-Елит).

В щафетите Мартина Джулиева (Жени-18, заедно с Косара Ботева и Антоанета Дяксова) и Иван Сираков (Мъже-Елит, заедно с Григор Караиванов и Николай Димитров) спечелиха златните медали, а Валентин Паскалев (Мъже-20, заедно с Росен Стефанов и Димитър Желязков) спечели сребърен медал.

Края на сезона в България наближава, но първо трябва да бъдат връчени титлите в Държавното нощно първенство (14.09), Държавното първенство за 12-18 годишни (04-06.09) и Държавното първенство по Маратон, което ще се проведе в Търговище в края на месец октомври.

Национален отбор на България за SEEOC 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *