Variant5 did great in Relay weekend

СКО „Вариант 5” беше безапелационен в елитната група на смесената спринтова щафета, както и на горската щафета следващия ден в мъжкия елит.

Домакините от „Маратонец” Пазарджик бяха подготвили интересни райони и качествени маршрути за двете щафети, част от държавните първенства за 2015 година. Въпреки че клубът съществува едва от година, като организатор на състезания от такъв ранг те се представиха много добре и предоставиха отлично „бойно поле” за отборите от цяла България, които искаха да се докопат до титлите и медалите в щафетните бягания.

Иван § Кирил
Иван § Кирил

Смесената щафета в събота се проведе в централната част на града и старт-финал арена на площад К. Величков – „Тортата”. Много динамични маршрути с достатъчно разделяне направиха състезанието интересно. За щафетата на „Вариант 5” на първи пост стартира девойката Цвета Илиева, а след нея дойде време и за мъжката работа – Иван Сираков и Кирил Николов също свършиха задачата си добре и Дизела предаде с комфортна преднина на последния пост – Антония Григорова, която необезпокоявана пробяга маршрута си и финишира 1ва. Второ и трето място останаха за щафетите на Младост Благоевград (Мая Недялкова, Димитър Русев, Димитър Димитров и Лилиана Гоцева) и НСА-Сивен (Андрея Дяксова, Петър Доганов, Боян Софин и Антоанета Дяксова).

Награждаване Смесена щафета
Награждаване Смесена щафета

На следващия ден арена на състезането беше „Ливадите”, в близост до село Дебращица. Без стара карта за ориентиране на местността състезателите не знаеха какво точно да очакват, но се оказа един доста интересен и не толкова лесен за ориентиране район. Множество камъни, полуоткрити места и дупки бяха основните „проблеми” пред участниците, а разбира се с много „вилици” за разделяне състезанието стана още по-интересно.

В мъжката надпревара „Вариант 5” отново беше безкомпромисен. На 1ви пост Ивайло Петров бяга стабилно, но липсата на достатъчно скорост го остави зад останалите отбори. Иван Сираков пое нещата в свои ръце на втори пост и навакса над 10 минути, за да изпрати Кирил Николов с комфортна преднина в последния пост. Той също бяга перфектно и увеличи преднината до *** минути, убивайки и най-смелите надежди на останалите последни постове. Сребърните медали завоюваха „Бегун” Варна в състав Цветан Тодоров, Калин Карачоров и Владимир Атанасов, а бронзовите – „Компас крос” Русе (Хюсеин Кехайов, Павел Георгиев и Ивайло Каменаров).

Награждаване ДП Щафети - М21Е
Награждаване ДП Щафети – М21Е

В женската елитна група отборът на „Вариант 5” в състав Петранка Ангелова, Радмила Сапунджиева и Антония Григорова заеха 5-то място. Победителки в групата станаха състезателките на „Младост” Благоевград – Мая Недялкова, Людмила Гоцева и Лилиана Гоцева.

В групите до 20 години нашите момчета останаха на по-малко от минута от бронзовите медали и трябваше да се задоволят с 4-тото място. В отбора бягаха Александър Александров, Йоан Петков и Здравко Овчаров. При девойките доста по-малките Бетина Бонева, Стефани Алексиева и Цвета Илиева се справиха добре и заеха 5-то място.

One thought on “Variant5 did great in Relay weekend

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *