SEEOC 2015 – Success for Variant5

От 27 до 30 август в района на град Банско се проведе Шампионатът на Югоизточна Европа, а паралелно с него и Държавното първенство за младежи, девойки, мъже и жени. Организаторите от клуб НСА-Сивен бяха подготвили тежки и трудни маршрути и в четирите старта – спринт, дълга, средна и щафети.

България за поредна година показа, че безапелационно е най-добра в региона като спечели отборната надпревара и грабна купата. В националния отбор бяха включени по 4 представителя във всички възрастови групи – 16, 18, 20 и Елит. В шампионата взеха участие 11 нации от Югоизточна Европа.

СКО „Вариант 5” Търговище имаше 3 представителя в националния отбор – Цвета Илиева в Жени 18, Антония Григорова и Иван Сираков в Елитните групи.

В спринтовата дистанция, която се проведе в град Банско представителите на „Вариант 5” спечелиха убедително титлите в Елитните групи – подгласнички на Антония Григорова бяха Андра Сесилия Анхел и Вероника Миною от Румъния, а Иван Сираков беше придружен на стълбичката от Роман Чобану от Молдова и Йонут Зинка от Румъния. Цвета Илиева зае призовото 6-то място в Жени – 18.

BG Champs 20015 Sprint - Prize giving W21E
BG Champs 20015 Sprint – Prize giving W21E

Дългата дистанция беше организирана на нов район, в близост до село Баня, където маршрутите изискваха доста добра физическа подготовка. При мъже-елит Иван Сираков отново успя да се пребори за място на стълбичката и взе бронзов медал. Преди него се наредиха Йонут Зинка от Румъния и Теодор Йорданов от България. Цвета Илиева и Антония Григорова допуснаха някои грешки и останаха на 10тите места в своите групи.

В последната индивидуална дисциплина на шампионата – средната – представителите на „Вариант 5” се справиха добре и завоюваха два сребърни медала и едно 4-то място. Цвета Илиева направи страхотно бягане и успя да вземе индивидуален медал от първенството, нареждайки се втора, след Дайана Хабина от Румъния и пред Патриция Ценкова от България. Иван Сираков също направи силно бягане и остана на 10 секунди от златния медал, който беше спечелен от Иво Каменаров от България. Бронзовият медал остана за представителя на Молдова – Сергю Фала. Антония Григорова зае 4-та позиция и остана извън медалите в средната дистанция, а победителка за деня беше Андра Сесилия Анхле от Румъния.

В последния ден от Шампионата на Югоизточна Европа бяха организирани щафетите. И тримата представители на „Вариант 5” бяха включени в щафетите в съответната група. Антония Григорова и Иван Сираков бягаха много силно и допринесоха за победите на своите щафети в Елитните групи. Антония бяха 1ви пост и беше в отбор с Людмила Гоцева и Лилиана Гоцева. В мъжката щафета Иван Сираков беше заедно с Теодор Йорданов и Ивайло Каменаров и бяга последния пост. Цвета Илиева и щафетата ни в Жени 18, заедно с Невена Симеонова и Борислава Миткова, заеха 3то място. Победител в групата стана щафетата на Сърбия, следвана от тази на Словения.

Междувременно Антония и Иван заслужиха 2 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала от Държавните първенства с бяганията си в индивидуалните дисциплини.

SEEOC 2015 Sprint - Prize giving M21E
SEEOC 2015 Sprint – Prize giving M21E

Повече информация в сайта на SEEOC 2015, Банско.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *