Ivan Sirakov winner of Kopaonik Open

През изминалата седмица се проведе традиционното състезание Копаоник Опън, което е най-голямото в съседна Сърбия. В общото класиране се зачитаха класиранията от 5 старта – средна, дълга, спринт и пак средна и дълга. Четвъртият етап от състезанието – средна дистанция, беше и World Ranking Event, т.е. носещо точки за Световната ранглиста. Освен тези стартове имаше и нощен спринт, който беше с отделно класиране.

Нашият състезател Иван Сираков се представи отлично, спечелвайки Средната дистанция, носеща точки за Световната ранглиста с преднина от 9сек пред Кирил Николов и 3:05 пред третия – Николай Димитров. Освен това успя да стане и краен победител на Копаоник Опън за втора поредна година, след като и през 2010 той спечели 5 дневната надпревара. Със 5 стабилни старта той успя да изпревари норвежеца Ойвинд Хелгеруд и Ивайло Каменаров в общото класиране, със съответно 2:08 и 2:46.

Иван, заедно с националния отбор на България, който ще ни представи на Световното първенство във Франция през август, остава на подготвителен лагер в Сръбския курорт до края на месеца.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *