От 3ти до 16ти август Вариант5 ще проведе традиционния ежегоден лагер в района на Берн, Швейцария. 27 участника и 2 шофьора днес отпътуваха за “братската” страна. Първата вечер всички ще бъдат разпределени в различни швейцарски семейства, където да пренощуват. По този начин групата ще може да види и вникне в живота на швейцарците. По програма, за първи път, следва двудневен поход с нощувка в планината Кандерщад. Преспиването ще бъде в хижа Гастернтал.

След похода, лагерът продължава с четири тренировъчни дни в района на Берн и за финал, българската група ще участва в тридневното състезание Aargauer 3-Tage-OL.

Групата, която замина за лагера в Швейцария е съставена предимно от млади състезатели – тези, които са нашето бъдеще! 14 от тях са 12 годишни състезатели, 4 са 14 годишни, 3 са 16 годишни и 2 са 18 годишни. Само 4 от децата вече са били в Швейцария на такъв лагер, докато останалата част ще има тази възможност за първи път.

Междувременно Иван Сираков спечели елитния клас при мъжете на купа «Хемус», която се проведе в района на хижа Грамадлива на 31.юли, като остави зад себе си Кирил Николов и Ивайло Петров. Ден по-късно през хижа Грамадлива премина и друг състезател на Вариант 5 – Станислав Костадинов, който пък има смелостта да участва в прехода Ком-Емине!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *