21st place for Ivan at WOC Sprint Final

На провеждащото се във Франция Световно първенство по ориентиране нашият представител Иван Сираков се класира на 21во място на финала на Спринтовата дистанция. Останалите българи Ивайло Каменаров и Кирил Николов се класираха съответно 36ти и 46ти, а жените ни Илияна Шандуркова и Наталия Димитрова – 14та и 41ва.

Това беше исторически финал за България, след като на провелата се сутринта квалификация всички български състезатели успяха да се класират за финалното бягане следобед. Квалификацията беше организирана в Екс ле Ба, където теренът им предложи разнообразни предизвикателства – в началото маршрутът минава през стръмен парк, после преминава в лабиринти от зидове, тунели и улици, финиширайки на амфитеатъра в центъра на града.

Спринт финалът беше проведен в изключително техничния за ориентиране център на град Шамбери. Тунелите в центъра, както и парка в и до кметството в съчетание с многото хора по улиците бяха голямото предизвикателство. Иван Сираков стартира много добре своето бягане и с няколко малки грешки по време на целия маршрут успя да финишира на 21во място.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *