3 medals for Variant5 at BG Champs 20-21

Вариант5 се завърна от “Голямото” Държавно първенство МЖ 20-21 Пловдив с пълен комплект от медали – златен, сребърен и бронзов. Отборът беше представен от млад състав, с включени доста перспективни състезатели от възрастови групи 14, 16 и 18 годишни. За “Вариант 5” участваха общо 15 състезатели, като не всички стартираха в много тежката дълга дистанция.

Първия ден спринтовата дистанция беше в Младежкия хълм – едно от тепетата в град Пловдив, където организаторите ни бяха предоставили дооста дълъг и тежък спринт. Маршрутите бяха прекалено дълги (като изключим Ж20), но като цяло интересни и тежки. Валентин Паскалев спечели единствения медал за Вариант5 – сребро, на 9 секунди от победителя в М20 – Апостол Атанасов, който е Европейски шампион при 16-годишните от тази година.

Втория ден нещата коренно се промениха, защото състезанието се пренесе в местността около хижа Здравец. Тежки, стръмни и не винаги интересни маршрути бяха голямо изпитание за всички стартирали състезатели. Този ден Валентин Паскалев се реваншира и взе златния медал 5 секунди пред Апостол Атанасов. При М21 победител за втори път стана Кирил Николов, а за бронзов медал се пребори Иван Сираков от Вариант5, след като остана 4ти на Спринта.

В последния ден на Държавното първенство бяха щафетите, където на същия терен, по-къси и не толкова интересни маршрути очакваха всички състезатели. При младежите Стефан Павлов, Александър Александров и Георги Георгиев от Вариант5 се бореха достойно, но загубиха бронзовия медал на финалната права, оставайки на 1секунда след третите. При мъжете Добромир Добрев, Валентин Паскалев и Иван Сираков се класираха на 6то място.

Веднага след закриването на Държавното, нашите национални състезатели – Иван Сираков (мъже) и Валентин Паскалев (мъже-18) заминаха за участие в първия Шампионат на Югоизточна Европа, който се провежда в Крушево, Македония. Там те ще се състезават на основните дисциплини – Спринт, Дълга, Средна и Щафета.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *